VISIBILITZAR:EL PRIMER PAS

Amb Carla Branco

 

Un dels grans encerts del Moviment de Vida Independent ha estat la creació de continguts acadèmics sobre la seva filosofia i les seves experiències.

 

Carla Branco és psicòloga social i membre del Centre de Vida Independent de Lisboa, del qual va ser-ne secretària durant un temps. Gran part de la seva carrera l'ha dedicat a fer estudis sobre la diversitat funcional des d'un vessant psicològic, fugint de la dominant visió medicalitzada d'aquest col·lectiu.

 

Per Branco, conèixer la filosofia del Moviment de Vida Independent li va canviar la vida en molts aspectes. 

"El Moviment de Vida Independent ha tingut un gran impacte en mi"

Transcripció amb lectura fàcil:

Visibilitzar els drets de les persones amb diversitat funcional és molt important perquè tota la ciutadania conegui com s'estan vulnerant. Alhora, és també rellevant que les mateixes persones amb diversitat funcional descobreixin el Moviment de Vida Independent i s'hi sumin.

A Portugal, és un moviment social relativament recent que ha crescut molt en els últims temps, però encara pot arribar a molta més gent i fer-se més gran. 

Marcha pela Vida Independente 2019

Centro de Vida Independente (CVI)

Marcha pela Vida Independente Lisboa 2019

Lisboa

Marcha pela Vida Independente Vila Real 2019

Vila Real

Marcha pela Vida Independente Porto 2019

Porto

Un dels moments en què el MVI de Portugal té més visibilitat és el 5 de maig, Dia Europeu de la Vida Independent. Com en altres ciutats europees, arreu de Portugal se celebren les Marchas pela Vida Independente per visibilitzar-se i reivindicar els seus drets.

"La Marcha ha sigut molt important a Portugal per donar visibilitat"

Transcripció amb lectura fàcil:

Descobreix les altres històries

Activisme

i Política

El Poder

de Decidir

Barcelona

Descobreix el Moviment de Vida Independent a