EMANCIPAR-SE

Amb Ismael Messaoudi

 

El primer cop que l'Ismael Messaoudi va emancipar-se i va deixar de viure amb la seva família va ser en un context residencial. La plaça li va tocar a Mataró, però estudiava a Bellaterra.

 

Anys després d'haver abandonat aquella situació i ser ara membre de l'Oficina de Vida Independent (OVI) de Barcelona, Messaoudi no guarda un bon record d'aquells periples ni de l'experiència de viure en un lloc on la seva capacitat de decisió era mínima. 

"Tu continues sent una persona que sap molt bé el que vol"

Transcripció amb lectura fàcil:

En canvi, a l'OVI tots els seus membres tenen la capacitat de decidir com viuen la seva vida i quins seran els assistents personals que els acompanyaran per fer-ho.

 

Aquest canvi de paradigma ha tingut un impacte molt gran en la vida de l'Ismael. 

La pandèmia de la Covid-19 els ha obligat a adaptar-se.

Com els ha afectat?

"La capacitat de poder decidir et dóna empoderament"

Transcripció amb lectura fàcil:

Fer el pas definitiu per tenir una vida independent, però, no és gens fàcil. Tot i que l'assistència personal és una eina essencial per fer-ho, no és l'únic recurs necessari i ha d'anar acompanyat d'altres mesures facin possible construir una vida independent de les institucions. 

"Les persones que estan en residències no ho tenen fàcil per poder fer vida independent"

Transcripció amb lectura fàcil:

Amb el servei d'Assistència Personal de l'OVI, diverses persones han pogut tenir la seva vida independent de manera autogestionada. 

 

Tot i això, aquest servei no arriba a totes les persones que el podrien necessitar i, en aquests moments, el Model d'Assistència Personal de Barcelona del qual forma part l'OVI està en fase de transició. L'objectiu és que en un futur arribi a tothom i que, finalment, la ciutat garanteixi el dret a tenir una vida independent. 

Descobreix les altres històries

Els orígens

Transformar

Barcelona

Canviar l'imaginari

Assistència

Personal

El pes de l'activisme

Lisboa

Descobreix el Moviment de Vida Independent a